Regulament – Hagieni XC – Ograda Veseliei

“Ograda Veseliei- HAGIENI XC” respecta regulamentul Federatiei Romane de Ciclism in privinta competitiilor de Mountain Bike si pe cel al Uniunii Cicliste Internationale.

Regulamentul specific de desfasurare al “Ograda Veseliei- HAGIENI XC” este adaptat pentru statutul de eveniment open, de promovare a ciclismului montan si cuprinde urmatoarele conditii de participare:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii in natura.

Concurentii cu varste sub 18 ani pot participa doar cu acordul scris al parintilor, completand formularul tip de aici, urmand sa fie predat organizatorilor inainte de start

Declaratia pe propia raspundere se gaseste aici. Pentru o tranzitie mai rapida la ridicarea kit-ului de concurs participantii sunt rugati sa vina cu declaratia completata de acasa.

Toate bicicletele folosite la competitie trebuie propulsate numai prin forta umana. Este interzisa folosirea de cauciucuri cu suruburi metalice sau cu crampoane metalice antiderapante. Bicicletele acceptate in timpul concursului sunt strict cele cu caracteristici de mountain bike, aflate in buna stare de functionare.

Purtarea castii este obligatorie! Fiecare participant este obligat sa respecte regulamentul competitiei, sa urmeze indrumarile arbitrilor de traseu si ale organelor de ordine. Pe drumurile circulate trebuie respectate regulile de circulatie.

Concurentii trebuie sa dea dovada de fair-play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

Conditii ce atrag descalificarea:

* Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
* Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
* Abandonarea ambalajelor sau a altor deseuri pe traseu!!!
* Comportamentul lipsit de fair play.
* Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, atv-urilor sau a motocicletelor, etc).
* Descalificarile se pot face si dupa concurs, in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

In timpul competitiei organizatorii asigura:

* Marcarea traseului cu banda si sageti indicatoare biodegradabile. O sageata indica directia de mers, iar un semn X indica directia gresita.

Sistemul de cronometrare: cromometrare cu CIP

Responsabilitate:

Fiecare participant care ia parte la “Ograda Veseliei-Hagieni XC” este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Toti concurentii trebuie sa semneze, inaintea preluarii pachetelor de inscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care isi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.